DEMİRHAN MADENCİLİK
ALTAY GIDA YILLIK REKLAM
MAYBİ YILLIK REKLAM

Marmara’da balıkçılar denetleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmara’da balıkçılar denetleniyor
Marmara Denizi Tekirdağ Deniz Sahasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik unsurları gemilerinin iştiraki ile ortak balıkçılık ve su ürünleri denetimleri gerçekleştirildi.

Denetimlere Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, TCSG-88 Gemisi Komutanı S.G. Yüzbaşı Burak Akanpınar, Müdürlük su ürünleri kontrol görevlileri ile sahil güvenlik personelleri katıldı.
Yapılan denetimlerde 1 Eylül tarihinde başlayan av sezonunda bereketli bir sezonun sürdüğü görülmüş, su ürünleri istihsalinde kullanılan istihsal vasıtalarının haiz olmaları gereken asgari vasıf ve şartlar ve bunların kullanma usul ve esasları ile sağlık, memleket ekonomisi, seyrüsefer, teknik ve bilimsel yönlerden bölgeler, mevsimler, zamanlar, su ürünleri cinsleri, çeşitleri, ağırlık, irilik, büyüklük gibi vasıflar bakımından konulan yasak, sınırlama ve yükümlülüklere bakıldı.


Denetimlerde gırgır av aracı ile palamut avcılığı yapıldığı ve balıkçıların 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun ve bağlı mevzuatına uyduğu tespit edildi.


Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için, deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergahları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde denetimler yapılıyor. Yapılan denetimlerde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bağlı mevzuatı gereği bilgilendirmeler yapıldı. Denetimlere dron ile havadan destek verildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SOLOTÜRK’ten muhteşem gösteriÖnceki Haber

SOLOTÜRK’ten muhteşem gösteri

Malkara’da çiftlik yangınıSonraki Haber

Malkara’da çiftlik yangını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar