
AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk; Malkara Belediyesi’nin toplam borcu 55 Milyon TL’dir, dedi.
Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Şentürk, Malkara Belediyesi’nin borcuna da değindi. Şentürk; “Belediyemizin ekonomik durumu şu anda hiç iç açıcı değil. Onlar Belediyeyi Birol Kaya’dan “ENKAZ” devraldıklarını beyan etmişlerdi. Şu anda toplam 55 milyon TL borcu gözüküyor Malkara Belediyesi’nin, 9 milyon TL de alacağı gözüküyor. Tekirdağ ilinin en kötü ekonomisi olan belediye Malkara Belediyesi demiştik.
MALKARA BELEDİYESİ GÜNLÜK 6 BİN 500 TL PARA HARCAMIŞ
19 milyon TL SGK, 16,5 milyon TL esnafa, 13 milyon TL bankalara, 6,5 milyon TL gibi kıdem tazminati borçları var. 355 bin TL gibi bir vergi borcu var. 10 milyon 300 bin TL Pazar Yeri yatırımlarından olan bir borcu var. 230 bin TL bilgisayar bakım borcu var. Bilgisayar alımı değil bakım borcu bu. 250 bin TL gibi bir araç kiralama borcu var. Temsili giderlerimiz var, Belediye Başkanının örtülü ödeneği var; 1.5 milyon TL gibi misafir ağırlama gideri var. 365 gün, hafta sonlarını çıkarırsak her gün 6 bin 500 TL gibi bir rakam harcanmış.
Birol Kaya’dan 2013’ten 2014’e geçerken 9 milyon TL borç kalmış arkadaşlar. Alacakları söylemiyorum bile. Takdir edersiniz ki o dönemde Büyükşehir’e geçerken, Hizmet Birliği’nin Yem Fabrikası ve Süt Toplama Merkezi ile birlikte bir parası vardı. Bu paradan da 3 milyon TL gibi Belediye’nin kasasına para girdi, daha belediyeyi aldıkları gün. Kaldı 6 milyon TL borç. Çok enkaz devralmışlar! Malkara’yı büyük bütçelerle büyük yatırımlarla büyüteceğiz. Yapılanları takdir eder, destekleriz. Parasal büyük yatırımlarla Malkara şu anda inanılmayacak derecede kötüye gidiyor, yatırım merkezi olmaktan çıkıyor. Bizim projeler yapmamız gerekiyor. Küçük paralarla büyük alanlar yaratıp şehri büyütebiliriz. Bunu yapabilecek olan güç yerel idarede” dedi.
YEM FABRİKASI STK’LARA DEVİR EDİLMESİ LAZIM!
Yem Fabrikası’nın son durumuna da değinen Şentürk; “Yem Fabrikası’nın STK’lara devir edilmesi lazım. Yem fabrikası köylünün ürettiği sütlerle kuruldu. Malkara Belediyesi zamanında bir hata yaptı. Süt Toplama Merkezi’ni 750 bin TL’ye birliğe sattı. Böyle bir gelir de elde etti o işten. Yem Fabrikası her ay en az 50 bin TL zarar ediyor. Orası 7 bin ton aylık yem üretiyordu. Şu anda aylık ortalama 600 ton üretimden bahsediyorlar ve bunu büyük yem üretimi diye lanse ediyorlar.
5 DAKİKA’DA MECLİS TOPLANTISI OLMAZ!
5 yıl burayı sorgusuz sualsiz yönettiler, getirdikleri durum ortada. Yapılan işleri artık gerçekten Meclis’te tartışalım. 5 dakikada Meclis toplantısını bitirmekle olmuyor. Biz bu kararları kendi aramızda en az 2 saat tartışıyoruz. İşimizi ciddi yapacağız. Biz millet için oradayız. 5 yıl boyunca sosyal belediyecilik bekledik, hiçbir şey göremedik. Bana ‘Panayırcı Başkan’ dediler. Panayırlarda insanlar bir araya geliyordu, gülüyordu, konserler veriliyordu, toplu sünnet törenleri oluyordu. İnsanlar orada sosyal faaliyetlerini yapıyorlardı. Biz 5 yıldan beri Malkara’da fuarı, festivali, panayırı unuttuk. Bizim elimizde bir de ürünümüz var, peynir var. Türkiye’nin en kaliteli peyniri Malkara’da üretiliyor. 3 büyük markamız var, üçü de birbirinden güzel. Bir tane de dünya çapında markamız var. Bunu kullanmamız gerekiyor. Malkara peyniri dememiz gerekiyor. Biz Malkara’yı büyütmek istiyoruz. Malkara üzerinden prim yapmak istemesin kimse” dedi.
HASAN EFE: MALKARA BELEDİYESİ, MART AYINDA ‘ÇOK ACİL’ ŞEKİLDE HANE YARDIMLARI YAPMIŞ
Toplantıda konuşan AK Parti Malkara Belediye Meclis Üyesi Hasan Efe de Malkara Belediyesi’nin geride kalan 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi yaptığı hane yardımlarına dikkat çekti. Mart ayında belediyeden yapılan hane yardımlarında normal aylara göre ciddi bir artış olduğunu vurgulayan Hasan Efe; “Malkara Belediyesi’nin durumuyla ilgili Şubat ayı meclisinde orada bazı şeyleri söyledik. Elimizde bütün doneler var. Ama yasal prosedürü bekleyeceğiz. Ama bazı şeyleri söyleyeceğim. Malkara Belediyesi 2019 yılında Mart ayında çok çalışmış arkadaşlar. 36 tane klasör inceledik, bugün bitirdik. Baktığınızda içinde pek de bir şey yok. İçinde Malkara Belediyesi’nin toplanan gelirleri var. Bir de çok sıkı ve ‘çok acil’ şekilde hane yardımları yapılmış Mart ayında. 2019 yılı içerisinde 610 bin TL’lik hane yardımı yapılmış. Bunun da yüzde 40 civarı Mart ayı içerisinde yapılanlar. Neden yaptınız demiyoruz ama dikkatimizi çekti. Mart ayında 36 klasör var, Nisan ayına bakıyorsunuz 17 klasör var. Bu hane yardımları normalde 250 TL’yi geçmiyordu. Ama Mart ayı içerisinde 400 TL de var 500 TL de var. Biz kimseyi zan altında bırakmıyoruz. Sadece soruyoruz; 6 yıldan beri görevdesiniz, Aşağı yukarı 55 milyon TL bir borç, 19 milyon TL’lik de bir tarla satışı. Yapar 75 milyon TL. Malkara Belediyesi 6 yıl içerisinde 70-75 milyon TL’lik ne yatırım yaptı? Bunu bize söyleyecekler, anlatacaklar. Biz kimseyi zan altında bırakmıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın